Inte grilla

Posted on
Benfri kotlett

Ikväll ska vi inte grilla. Vi hade planerat att göra det, men vädret tvärvände till vår stora förtjusning. Och jag hade planerat för den utvecklingen. Som vanligt gick jag till Bulltofta kött. Jag köpte benfri kotlett, eftersom man både kan grilla den och steka den i gryta. Idag får det bli i gryta med morot och lök.

Krusbärspaj

Min käre make är väldigt glad för krusbär. Vi satte en buske för några år sen, och fick bär till en början. Men de två sista åren har det kommit små bär, och sen har de försvunnit när de varit nästan färdiga för att plockas. Vi misstänkte att någon åt upp dem, men det kändes konstigt att fåglar skulle äta krusbär. Men vi byggde en ställning och satte på ett nät som stängde om krusbären. Och till vår stora förtjusning så kunde jag plocka de första igår. Så nu blir det krusbärspaj till efterrätt!

Banana Nana

Kvällens välkomstdrink blir Banana Nana, och receptet hittar ni här.

Ingredienser

Här ser ni ingredienserna till drinken. Ni kanske undrar vad som finns i burken. Förra veckan hade vi kassler med chilisås och ananas. Ananasen låg i sin egen juice, och den frös jag in. Nu är den knappt tinad, och istället för iskuber så använder jag den.

Veckans bukett

Veckans bukett är mestadels från de blommor jag frösådde i våras. Det var lite svårt att få ihop, eftersom de hade stjälkar som var krokiga. Men de fick hänga ner lite grann, så det blev ganska fint ändå.

Nyss vaccinerad och väldigt glad

Här ser ni hur glad jag är efter att fått andra sprutan. Jag gör ett eget blogginlägg om den resan lite senare.

Ha nu en underbar helg, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.