Inte bara fredagsmys

Posted on
Champagne med tilltugg

Idag blir det inte bara fredagsmys! Jag och min käre make har årsdag, och det måste naturligtvis firas! Drinken idag blir champagne, och jag har gjort tilltugg med löjrom.

Krustad med löjrom

Tilltugget gör jag med minikrustader, och fyller dem med smetana, löjrom, gräslök och lite citronpeppar. Det ska jag göra precis innan min käre make kommer hem, eftersom krustaderna ska vara frasiga. (Denna åt jag upp, och den var magiskt god).

Serranoskinka

Till förrätt ska vi ha serranoskinka med en fyllning av färskost som jag smaksatt med soltorkad tomat och basilika.

Huvudrätten blir en jättegod rödspättagratäng med räktopping. Den blir det ingen bild på, eftersom jag och min käre make uppskattar att laga maten tillsammans.

Björnbär

I år är det massor med björnbär, därför blir det efterrätt med dessa goda bär.

Björnbärspanacotta

Jag har gjort en björnbärspannacotta, med topping av vit choklad och björnbärskräm med lime på toppen. Här har jag silat både pannacottan och krämen, eftersom kärnorna är ganska hårda. Med denna 3-rättersmiddagen blir det inte bara fredagsmys, det blir en härlig festkväll för att fira vår dag.

Inte bara fredagsmys, lite hösttankar också

Vildvinet

Nu börjar det så smått dra sej mot höst. Det var bara 9° när jag cyklade till jobbet i onsdags, Så här fint har vildvinet blivit, nu ser jag fram emot att se effekten när alla löven blir mörkröda. I fjol var de så små att det inte blev någon effekt.

Nu önskar jag er alla en härlig helg, var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.