Inför helgen

Posted on
Grillen

Äntligen fredag! Eftersom det är 25° varmt, blir det grillat ikväll. Vi såg ett program från Island, där kocken grillade hemgjorda, ostfyllda hamburgare. Jag är alltid pigg på att prova något nytt, och min käre make är lika nyfiken, så vi bestämde oss för att prova detta recept inför helgen.

Nötfärs med riven ost

Man blandar nötfärs med ägg, dijonsenap salt o peppar. Sen tillsätter man lite skorpmjöl så att det inte blir för löst. Till 8 burgare behövs 400 gr. Naturligtvis inköpta på Bulltofta kött! Lägg ost på hälften av burgarna och kläm ihop. Linda sen 3 skivor bacon om dem.

Baconlindade, ostfyllda hamburgare

När det är klart, ska de stå i kylen i en timme. Sedan grillar jag dem 8 minuter per sida. Under tiden som vi väntar på att hamburgarna ska bli färdiga, så myser vi naturligtvis på baconlindade dadlar. Dem har jag med här också.

Aperol o Cava

Men vad vore fredagen utan en välkomstdrink? Vi hittade en flaska Aperol i klädkammaren när vi röjde där. Vi brukar köpa något billigt när vi är på resande fot. Eftersom vi köpte denna i höstas, blev den liggande en bit in i förrådet. Det är ju godast att dricka en Aperol Spritz när det är varmt. Därför blir det en sådan jag kommer att bjuda min käre make på när han kommer hem från jobbet.

Ny peeling!

Kroppsskrubb

Fredagar är inte bara god mat och dryck, det är också min spadag. Jag vill ju rensa bort allt trädgårdsdamm inför helgen. Min gamla peeling var slut, och jag gick till Kicks och kollade. Denna hade 30% rabatt, och jag provade. Den doftar ljuvligt, och huden blir babymjuk! Ett riktigt kap, hoppas den inte skulle utgå!

Ootd

Fästet på min stora kamera har blivit sladdrigt, så jag kan inte ta bilder på outfiten med den just nu. (Blir ett litet projekt för min käre make i helgen) Därför tog jag dagens outfit med mobilen.

Jag önskar er alla en jättehärlig fredag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.