Hösten är här

Posted on
Vildvinet

När jag tittar på vildvinet, ser jag att hösten är här. Det har börjat skifta i rött, och det är väldigt vackert. Och det innebär att jag och min käre make får börja tänka på att förbereda trädgården för vintervila.

Pumparna till vattenspelen

I helgen tog vi in pumparna från vattenspelen och rengjorde dem. Det är lite vemodigt när denna processen startar!

Häcken

Den främsta anledningen till att vi började så tidigt med att ta in vattenspelen, är att vi ska klippa ner den här häcken ca en halvmeter. Resten av häcken har vi klippt ner helt för flera år sedan, men eftersom denna biten är gemensam med en granne, så har vi inte kunnat kapa den helt. Men nu har vi kommit överens om att ta ner den i höjd med staketet, så det ska vi göra i början av oktober. När vi gör det, så är det mycket enklare om det inte finns något i vägen, och vattenspelet står normalt precis nedanför.

Häcken från sidan

Här kan ni se vilken hög häck det är. Det är väldigt påfrestande för min käre make att stå på en stege och klippa så högt upp.

Fler tecken på att hösten är här

Kaprifolen

Kaprifolen, som doftade så gott hela sommaren, har fått röda bär istället. Det är ännu ett litet tecken på att hösten är här.

Rosenbågen

Kan detta månne vara sommarens sista ros? Tänk så fort en säsong går! Jag tycker att det känns som igår när jag skrev om första rosen! Ni kan se i bakgrunden att också björken börjar skifta i gult.

Om det blir uppehåll i helgen, så har vi planerat att ta in trädgårdsmöblerna, det blir nog ingen möjlighet att äta ute någon mer gång. Vi har ett litet bord som vi låter stå kvar med två stolar, och där kan vi fika om det blir en fin eftermiddag.

Sen får vi ge oss iväg till Blomsterlandet för att köpa höstgödsel till gräsmattan, Vi märkte en stor skillnad i våras när vi hade gödslat hösten före.

Ha nu en underbar tisdag!

Kommentarer

  1. Häckklippning och vinterpynt – Livsstil efter 60 says:

    […] Här är ett projekt som vi har väntat på att få åtgärda, jag berättade om det här. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.