Höstdagjämning

Posted on
Höstfeeling

Idag är det höstdagjämning, och jag har tagit fram lite höstigare kläder. Det är dagen då dag och natt är ungefär lika långa i hela världen. Jag har tidigare berättat om när jag upptäckte att dagen blivit kortare. Nu går vi mot mörkare tider, men jag tycker att det är mysigt när vi tänder ljus och har lite dovare färger.

Snö i loungen

Vi har en bit kvar, men jag hoppas att det blir en ordentlig vinter i år. Det är ända sedan 2010 som det var en vinter att tala om. Jag tror att naturen här hos oss behöver en rejäl köldknäpp för att må bra.

Årets semester

Detta året hade vi lyckan att kunna resa på semester till lite varmare breddgrader. Det känns mysigt nu när det blir kallare att tänka tillbaka på stunderna vid poolen på Mallorca.

Krysantemum

Men vi kan inte bara se framåt och bakåt, det är viktigt att leva här och nu! Här hemma har vi inrett med Krysantemum i höstfärger, och naturligtvis tänder vi ett ljus. Då kvittar det att det är höstdagjämning, då är det bara mysigt.

En sak som är lite viktig att tänka på nu är dagarna blir kortare, är att få i sig tillräckligt med D-vitamin. Jag och min käre make har tagit en tablett om dagen i några år nu. Jag kompletterar den med en kalktablett. D-vitaminbrist kan orsaka en massa obehagliga symptom, och en tablett till frukost är lätt att få i sig.

Ha nu en härlig onsdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.