Het fredag

Posted on
Tunnklädd

Ännu en het fredag är här. Idag är det 27° och mulet. Men eftersom det är åska och regn på gång, så blir det ingen grillning ikväll.

Fläskfilé med grönpepparsås

Istället blir det Fläskfilé med grönpepparsås, receptet hittar ni här. Vi har en härlig terrass, men dessvärre är den i sydväst, så även om det inte regnar, så är det för hett att sitta ute och äta ikväll. Vi trivs väldigt bra vid matrumsbordet, så jag ser inget problem här!

Velvet hammer

Jag kommer att servera Velvet hammer som drink före maten. Receptet hittar ni här. Och regnar det inte, så kan vi ta den i loungen. Där är svalare, men vi äter sällan där. Vi har bara ett litet bord som räcker till kaffekoppar eller ett glas. Ska vi äta, så får vi bära ner bord och stolar, och det gör vi bara om vi är jättesugna på att äta ute trots värmen.

Ingredienser

Här ser ni ingredienserna till drinken, jag ser fram emot att testa kombinationen med apelsin och kaffe.

Veckans bukett

Här är veckans bukett. Det blir enklare att hitta blommor i trädgården för varje vecka som går. Kolla i mitten, där finns en vit hortensia. Den fick jag av min svärmor som krukväxt när jag fyllde 60. Den har blivit flyttad några gånger i trädgården, och nu är det första gången den blommar ute. Jag är jätteglad att ha den i min bukett!

Jag hoppas ni tycker om att det blir en het fredag, var rädda om er och drick mycket vatten!

Kommentarer

  1. Lite svalare – Livsstil efter 60 says:

    […] har 2 hortensior i rabatten, jag fick båda när jag fyllde 60. En vit som jag hade i fredagens bukett, och en som var blå när jag fick den men som nu blivit rosa. Den fick jag av min bror ock […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.