Helgkänning

Posted on
Redo för helg

Det är fredag igen, och jag har helgkänning. Solen skiner, men det är kallt och blåsigt. Men det kan inte ta bort fredagsstämningen.

Första buketten med tulpaner

Jag har ju bestämt mej för att ta in en bukett varje fredag, och idag var det dags att plocka de första tulpanerna. Det känns verkligen lyxigt att kunna hämta en bukett i egna trädgården!

Fläskfile med lingonsås

Eftersom det är fredag, har jag letat upp ett recept som jag tror kan passa mej o min käre make. Det blir fläskfilé med lingonsås, receptet hittar ni här. Receptet gav mej en känsla av söndagsmiddag, och jag hoppas det blir gott.

Ingredienser

Ingen fredag är komplett utan en drink före maten. Ikväll blir det Espresso Martini, och receptet hittar ni här. Egentligen skulle vi haft denna drinken för två veckor sedan. Jag brukar kolla så att vi har allting hemma innan vi handlar, men när jag skulle ta fram Kahluan, så hade vi ingen. Det var så konstigt, för min käre make trodde också att vi hade en flaska. Men eftersom vi inte dricker så mycket, och brukar handla likörer när vi är på resande fot, så hade den tagit slut.

Espresso Martini

Nu är bristen åtgärdad, och det går precis lika bra idag. När jag ser bilden får jag verkligen helgkänning!

Stormsäkring

Stormsäkrat

Solen har lyst från en klar himmel, både idag och igår. Dessvärre har det varit halv storm, så jag gick runt igår och stormsäkrade trädgården. Det är så onödigt om något blåser omkull, eller blåser på någon växt som skadas. Jag längtar verkligen tills vi kan grilla och sitta på terrassen och äta! Fast denna helgen är jag tacksam om det bara slutar blåsa, så att vi kan vara ute och få lite sol på näsan!

Ha nu en fin fredag, och var rädda om er!

Kommentarer

 1. Nadja says:

  Så fin du är! Och vilken härlig blogg!

  1. Pia says:

   Tack snälla du! Vad glad jag blir! Jag ska försöka blogga lite mer, men eftersom det är corona, så är det ju inte så mycket att göra inlägg om. Men, jag har fått första sprutan nu, så det blir förhoppningsvis lite oftare i fortsättningen. Jag har också en liten idé som ska ligga till sej, vi får se vad det blir av den. Var rädd om dej!

 2. Helgvittring – Livsstil efter 60 says:

  […] när vi fick köpt Kahluha, ville jag passa på att använda den i en lite speciell drink. Jag har aldrig gjort en drink som […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.