Hälsokontroll

Posted on
Hälsosam

Denna veckan har verkligen varit i hälsans tecken! I måndags var jag på hälsokontroll, och jag lovade att berätta mer om den.

Husläkarna

På min gamla arbetsplats hade vi företagshälsovård, vilket innebar att vi blev kallade en gång om året på en hälsokontroll. Eftersom företaget flyttade till Nederländerna, var jag tvungen att sluta där. Jag fick ju nytt arbete, men där har de inte den förmånen. Det är flera år sen min sista hälsokontroll, så jag bestämde mej för att boka en tid hos Husläkarna. Jag går normalt till doktorn där, och det är nära och bra.

Det var stor skillnad på en privat hälsokontroll och den som jag fick genom jobbet! De tog blodprover för alla möjliga test, och jag fick även EKG, hörsel och syntest. På måndag ska jag träffa min läkare som ska gå igenom testet.

Covidvaccin

Som om inte det skulle räcka, så kom brevet med erbjudan om vaccin med posten igår. Jag ringde till vårdcentralen, men de har inte kommit till min årskull ännu, men jag är i alla fall anmäld. Det ska bli så skönt när det är gjort, så att vi kan börja leva utan restriktioner igen! Jag och min käre make har visserligen varandra, och är väldigt nöjda med det, men det kan ju vara trevligt att kunna gå till ett köpcenter och bli inspirerad. Likaså att kunna ta en buss eller tåg om det är kyligt att cykla. Nu när vaccinet är inom räckhåll, vill jag vara extra försiktig, det skulle vara så förargligt att bli smittad nu!

Ha nu en underbar onsdag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. Redo för helgen – Livsstil efter 60 says:

    […] en ganska omtumlande vecka, med både hälsoundersökning och tid för vaccinering, så är jag verkligen redo för helgen. När brevet som bjöd in till tidsbokning väl kom blev […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.