Hälsoboost

Posted on
Morgonkaffe i bersån

Jag känner mej så privilegierad när jag kan dricka mitt morgonkaffe i bersån! Det är en riktig hälsoboost att sitta där på morgonen och höra fågelsången, och känna dofterna. Jag tror att mitt tillstånd kan liknas vid meditation, och det påstås att naturen kan befria oss från stress.

Min löpning är min andra hälsoboost. Superviktigt för min puls också.

Stegräknare

Men minst lika bra som löpningen, är den vardagsmotion som vi får när vi bara går från ett ställe till ett annat. Jag går min morgonpromenad, och en promenad efter maten. Däremellan är det många steg som räknas, min nya våg med app har en funktion som mäter steg, så nu går jag inte många meter utan mobilen i fickan!

Egen snaps

På fredag är det midsommar, och det är ur matsynpunkt en ganska hälsosam högtid. Sill i alla former har ju nyttigt fett, och nypotatis är ju hälsosamt. Men sen är det ju den lilla nubben förståss…. Jag tror det är bra för själen att vi får ägna oss åt traditioner. Och nubben är en cementerad tradition till midsommar. Min käre make fick ett kitt med denna fina flaska, fylld med kryddor för Skåneakvavit. Vi var tvungna att sätta den direkt. Vi fick veta att den ska lagras 3 till 6 månader, men ett litet smakprov tar vi nog på fredag, och sen blir den perfekt till julsnaps!

Ett annat användningsområde är Malmömargerita, visserligen ska det vara Malmöakvavit i originalet, men Skåne funkar jättebra!

Redo för trädgården

Nu ska jag ägna mej åt mer mental hälsoboost! Har ett projekt, eller egentligen två, som jag ska posta ett inlägg om på tisdag.

Jag önskar er en härlig onsdag, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.