Häckklippning

Posted on
Häcken fram

Vår häck har växt till sej ordentligt! Därför bestämde jag och min käre make oss för att ägna oss åt lite häckklippning i helgen.

Insidan

Eftersom vi inte är 20 längre, så bestämde vi oss för att ta en sida i taget, och började med framsidan. Som ni kan se var det behövligt!

Vid carporten
Verktygen

Vi började med att plocka fram allt som behövs för att klippa, dock är inte finsaxarna med på bilden. Vi börjar med att klippa med stora häcksaxen, och sen finslipar vi med en manuell häcksax.

Nyklippt

Efter någon timme såg det ut såhär. Det var en bra dag för häckklippning, det blåste friskt, så alla små löv blåste bort från trottoaren.

Insidan

Det känns så fräscht när det är nyklippt, trädgården ser lite större ut.

Mot carporten

Nu är framsidan klar, och baksidan återstår. När vi flyttade hit, tog vi båda sidorna samma dag, och dagen efter åkte vi till svärmor och klippte hennes häck. Även om sinnet är ungt, så säger kroppen till att ta det lugnt.

Topiary

Som ni kan se är det en liten buske som inte är klippt.

Kaninen

Det beror på att jag ska försöka mej på att klippa en kanin av den. Jag har letat efter en ram jättelänge, men det verkar inte finnas i Sverige, så nu provar jag på frihand. Topiary är populärt i England och Tyskland, och jag har bollklippt, stammat och pelarklippt buskar innan. Med lite fantasi kan ni kanske ana kaninen?

Blivande spiral

Jag ska också försöka mej på en spiralklippning. Denna taxus är självsådd, och jag har klippt den smal och till lagom höjd.

Markörer

Här har jag satt tejp att klippa efter.

Resultatet

Som ni ser är resultatet förskräckligt! Det tar minst 2 år innan det ser något så när vettigt ut. Vi har en taxus på terrassen, den var jättestor, och vi klippte ner den. Jag bestämde mej för att bollklippa den. I början var den en fullständig katastrof, önskar att jag tagit bilder på den när den var nerklippt. Nu är den jättefin, jag visar bilder på den när vi klippt baksidan, den är lite vildvuxen just nu. Men jag tycker det är jätteroligt att hålla på med formklippning, så tiden spelar ingen roll alls.

Sommarklädd

Nog om häckklippning. Igår var det riktig sommar, solen sken och det var ganska stilla. Jag klädde mej helt fel på min morgonrunda, jeans, extra tröja och jacka. När jag kommit halvvägs, rann svetten på ryggen. Så idag får det bli sommarkläder! Vi får se om fjolårets rekord kan slås!

Önskar er en härlig tisdag, var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.