Häckklippning och vinterpynt

Posted on
Nyklippt häck

Nu närmar sej vintern, och i helgen ägnade jag och min käre make oss åt häckklippning och vinterpynt. Här ser ni vår häck mot cykelbanan, den är vår stolthet. För 6 år sen klippte vi ner den till 20 cm, eftersom den var väldigt gles. Sen har vi släppt upp den 20 cm om året. Det var inte kul de första åren, men nu är vi så nöjda med att ha gjort det.

Högsta häcken

Här är ett projekt som vi har väntat på att få åtgärda, jag berättade om det här.

Samma häck

Här ser ni samma häck, fast från terrassen.

Nerklippt

Nu har min käre make klippt ner den en halv meter, det var ett styvt jobb, men nu är det klart. Förhoppningsvis så kommer den att bli riktigt tät nu när det kommer ljus ner i mitten.

Från Terrassen

Det är så skönt att ha fått häcken i samma höjd som staketet.

Häckklipp i högar

Mitt jobb med häckklippning är att räfsa ihop klippet, och samla det i säckar. Det tar lika lång tid som att klippa häcken, så det är skönt att vara två.

Terrassen

Det skulle ju handla om både häckklippning och vinterpynt. Men som ni kan se, så är trädgården upptagen med byggnadsställningar. Vi har nämligen målare som hjälper oss med att måla gavlarna.

Cyklamen och ljung

Därför får den lilla krukan och ljuslyktan stå och vänta tills målningen är klar.

Nya blommor på framsidan

Däremot på framsidan kunde vi pynta lite. Vi körde till Plantagen och köpte dessa växterna, och det blev vi väldigt nöjda med.

Nu önskar jag er en fin tisdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.