Gräsmattan

Posted on
Gräsmattan

I höstas provade jag och min käre make en ny insats för gräsmattan, då vi höstgödslade. Det visade sig fungera mer än väl! Och som vanligt har vi gett 2 doser med Stoller mossa. På bilden kan ni se hur vackert smaragdgrön den har blivit, och så snart det blir lite varmare, så ska jag ge ogräset en riktig match.

Kejsarkrona

Det är inte bara gräsmattan som vaknat, här är de vackra Kejsarkronorna på väg att blomma. Det tog några år, men nu blommar de så generöst.

Lökrabatten

Här är en helt osannolik lökrabatt. Det fanns en rosenrabatt som gick intill huset, men eftersom den var rakt i söder, var den riktigt eländig. Den tog vi bort, men det fanns gott om vårlökar. Vi tyckte det var synd att kasta dem, och satte dem i rabatten vid häcken. Eftersom vi inte hade koll på vad det var för lökar, och vi satte ned dem på ren chansning, så tycker vi att det blev ganska bra ändå.

Påskliljor

Ett bra sätt att återanvända är att plantera ut de påskliljor som vi har till inomhus till Påsk. Vi har satt ner alla lökar genom åren, och det börjar bli riktigt stiligt tycker jag.

Vindspel

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag ska försöka skapa ”Sinnenas Trädgård”. Här är en ny liten detalj som ska få plats där. Jag gör ett inlägg när jag fått ihop lite mer tillbehör.

Jag vill önska er alla en härlig tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. En bit på väg – Livsstil efter 60 says:

    […] Däremot kunde vi vara ute hela lördagen, vi gödslade gräset med Stroller enligt planen för gräsmattan. Trädgården har också kommit en bit på väg. Det ska regna hela veckan, så gödningen kommer […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.