Fukt till min vintertorra hud

Posted on
Fukthjältarna

Med åren blir huden torrare, och det blir alltid värre när temperaturen sjunker. Jag är därför noga med att tillföra fukt till min vintertorra hud. Och det blir väldigt många produkter när de står tillsammans.

Ansiktet

Jag missade till och med dessa två på gruppbilden, de är livsviktiga för huden i ansiktet. På morgonen använder jag den vita, den har SPF 15, och det är viktigt att tänka på solskydd även om det sällan behövs nu på vintern. Nu står solen väldigt lågt, och det är lätt att skada huden. Men allra viktigast är ändå att tillföra fukt. På natten använder jag den blå, den är väldigt mjuk och fuktgörande. Båda produkterna är från Nivea.

Body lotion

Efter duschen använder jag denna, jag gillar Dove. Jag har testat dyrare lotioner, men jag har inte hittat någon som är bättre. Dove finns nästan överallt, så det är smidigt att bara köpa den när jag är i min vanliga affär. Just denna är ganska ny, och jag tycker om doften. Naturligtvis har jag även duschtvålen i samma doft.

Fukt på utvalda ställen

Händernas räddare

Jag har fått kommentarer om att jag har mjuka händer. Det kanske stämmer, och jag är väldigt noga med att smörja dem. Den rosa handkrämen använder jag flera gånger om dagen, och den vita är min nattkräm. Jag smörjer nagelbanden med den Depends nagelbandskräm, och naglarna oljas in med deras serum. En droppe under nageln gör underverk! Inga spruckna nagelband, och inga flisade naglar. Här ser ni vad som händer om jag missar min nagelvård.

Läpparna

För väldigt länge sedan blev jag så torr om läpparna på vintern, att jag fick sår. Jag började då smörja dem med Idomin varje kväll, och det är en rutin som jag behållit genom åren, och jag har inte haft munsår sen dess. På dagarna smörjer jag dem med Niveas cerat, det har SPF 30, och det är väldigt bra med solskydd även för läpparna.

Räddaren i nöden

Skulle det mot förmodan hända att jag får en torrspricka, eller att ett nagelband torkar, så är denna salva en räddare i nöden! Jag smörjer med en liten droppe i några dagar, och huden hämtar sej direkt.

Ingen torris

Nu vet ni hur jag fixar fukt till min vintertorra hud. Det är en liten procedur, men det är så väldigt värt att slippa att det stramar och svider.

Ha nu en underbar torsdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.