Fredagsmys med extra allt

Posted on
Förväntansfull

Idag har jag och min käre make bestämt oss för att ha fredagsmys med extra allt! Eftersom vi fortfarande sitter i självvald karantän, så får vi försöka att ta hem känslan av fest.

Vi har planerat en 3-rätters middag med gott vin till.

Västerbottenkorg med Kalix löjrom

Till förrätt får vi västerbottenkorg med Kalix löjrom. Receptet hittar ni här. Vi kommer bara att ha löjrom, eftersom det är så gott, och är det fredagsmys med extra allt, så är det! Till vår förrätt tänker vi ta ett glas mousserande vin.

Kalvfilé Oscar

Vår huvudrätt blir Kalvfilé Oscar, och det receptet har jag hittat här. Och till huvudrätten blir det ett gott rött vin.

Vi får chokladfondant till efterrätt, med vispad grädde.

Ingredienser

Drinken som vi ska ha före maten blir Rosa Pantern, den har vi aldrig testat, och det är för att min käre make köpte hem likör 43. Eftersom jag letar upp en drink när jag planerar inköpslistan, så har alla drinkar med denna likören fått stå tillbaka. Vi brukar köpa likör när vi är utomlands, men det var ju jättelängesedan sist. Nu är likören på plats, och vi får se om det blir gott.

Rosa Pantern

Den ser i alla fall god ut på bild! Men jag ska inte glömma ge er receptet, det hittar ni här.

Veckans bukett

När jag skulle plocka in veckans bukett, så var det ett begränsat urval. Men som tur var, så hade sommarens första ros kommit, så det fick bli en sådan, med lite lila kompisar denna veckan.

Nu ska jag försöka göra Västerbottenkorgarna, det ska bli spännande!

Jag önskar er en härlig helg, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. Årets värmerekord – Livsstil efter 60 says:

    […] jag berättade tidigare, så har vi numera Likör 43 i vår bar. Nu är det roligt att prova drinkar med den som bas, här […]

  2. Årets bästa fredagsmys – Livsstil efter 60 says:

    […] jag och min käre make hade fredagsmys med extra allt, så blev det en halv kalvfilé över. Den ska vi tillaga ikväll, med goda tillbehör. Receptet […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.