Första röjningen i trädgården

Posted on
Rishögen

Igår hade jag den första röjningen i trädgården. Ni ser rishögen ovan, och den var inte liten. Det har ju blåst och stormat rejält de sista veckorna, och många torra grenar har fallit ner. Det var väldigt skönt att få börja så smått, fåglarna sjöng och solen sken.

Snödroppar

En annan bra sak med att röja, är att få uppleva hur långt blomningen kommit hos vårblommorna. Snödropparna står fortfarande väldigt vackert.

Blåsippa

Blåsippan har börjat blomma, och det är en väldigt vacker färg!

Påskliljor

Även påskliljorna är på väg, jag undrar om jag kanske kan ta in några knoppande blommor till fredagsbuketten. Jag ska också gå och kolla om jag kan hitta några kvistar forsythia. Det är en så ljuvlig kombination, tycker jag.

Nu ska jag också hålla ögonen öppna på plantskolorna efter brudslöja. De ska enligt uppgift börja säljas i månadsskiftet mars/april. Jag vill ha en liten buske att kunna plocka in i buketterna.

Gult och blått

Idag kände jag för att klä mej i gult och blått, en hälsning till Ukraina, men också våra vackra Svenska färger. Den gula tröjan lyser upp och passar så bra när jag gjort första röjningen i trädgården.

Nu hoppas jag att vi får lite regn, vi ska nämligen lägga ut första gödningen på gräsmattan, gödning som även tar bort mossa.

Ha en fin tisdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.