Försommarträdgård

Posted on
Bersån

Idag tänkte jag ta er på en tur i vår fina försommarträdgård. Eftersom det äntligen kom lite värme, exploderade grönskan. Och trädgården är som vackrast nu i början av juni. Här är en bild av bersån, här sitter vi gärna och dricker eftermiddagskaffe.

Blodlönnen

För ganska många år sedan, så satt jag och åt frukost. När jag tittade ut genom fönstret, så fick jag en idé. Jag ville ha en frukostrabatt. Alltså en rabatt som jag ser när jag äter frukost och tittar ut genom köksfönstret. Vi hittade denna fina Blodlönnen på Flyinge plantshop, och den ger en härligt färgkontrast mot allt det gröna. Men titta inte så noga i resten av rabatten, vi har fullt med lökväxter där, och de måste ju få vissna ner för att få näring till nästa år. Därför är det lite stökigt. Ni kan se snödropparna blomma här.

Gullregnet

Vi har själva drivit upp vårt Gullregn från en lite planta, vi fick den av min bror och svägerska. Inte trodde vi väl att den skulle bli så här fin.

Häcken på framsidan

I helgen som gick, klippte jag och min käre make häckarna. Här ser ni framsidan, och ni ser också Blodlönnen i frukostrabatten från en annan vinkel. Det är skönt när häcken är klippt, det är ett ganska tungt jobb!

Sommarklädd

Jag är så nöjd med temperaturen just nu, man kan gå ut i en tunn tröja och kjol. Men som min käre make säger, nu får vi lägga tiden på att smörja oss i stället. Men det gör jag så gärna, när jag ska ut i min försommarträdgård.

Ha nu en fin tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. Snart midsommar – Livsstil efter 60 says:

    […] är det snart midsommar, och jag och min käre make har varit flitiga i trädgården. Men det blir inte riktigt fint förrän krukorna är fyllda med sommarblommor. I helgen körde vi […]

  2. Meteorologisk sommar – Livsstil efter 60 says:

    […] Blodlönnen brukar alltid tappa alla sina blad nästan samtidigt, men nu har den tappat dem lite pö om pö senaste veckan. Det skulle behövas en rejäl frostknäpp för att få balans i naturen. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.