Försommar

Posted on
Syreninspiration

Det är försommar, men det är en ovanligt kylig maj. När jag gick min morgonpromenad öste regnet ner, men jag kunde ändå känna doften av syrenerna. De blommar med jämna mellanrum utmed min promenadväg. Jag tog på mej en syrenlila tröja, dels för att hålla värmen, och dels för att matcha syrenerna.

Regnmätaren

Regnmätaren har verkligen fått göra skäl för sej, denna regniga maj. Det har redan kommit 6 mm här, och klockan är 9 på morgonen. Men kolla gräset bakom, det klippte min käre make i lördags, och det skulle behöva klippas idag igen.

Hostan

Här har Hostan verkligen börjat ta för sig. Min Japanska lykta har börjat sprida sej, och så snart det blir lite torrare, så ska jag ta bort de plantor som kommit lite fel.

Projekt snittblommor

Här ser ni hur mitt projekt med snittblommor framskrider. Eftersom det regnar och är sol om vartannat, så gror det väldigt bra. Här måste jag luka ogräs så snart regnet upphör. Och det är helt uppenbart att det blir en dag i trädgården, så snart det bara går! Trädgården är som vackrast när det är försommar!

Pionen

Här är vår fina pion. Min mor fyllde år 15 juni, och hon var alltid så spänd på om hennes pioner skulle blomma, så att hon kunde ta in en bukett. I år tror jag att den blommar till hennes födelsedag.

Tulpan och påskliljor

Nu har tulpanerna och påskliljorna vissnat ner, så på fredag ska jag och min käre make köra till Blomsterlandet och köpa lite sommarblommor. Blomsterlökarna planterar jag ut i rabatterna, så kan vi njuta av dem år efter år!

Nu önskar jag er en fin tisdag, trots regnet, var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.