Förbereda trädgården för vinter

Posted on
Vildvinet

Som ni kan se på bilden, så är Vildvinet snart klätt i höstfärger. Då är det dags att förbereda trädgården för vinter. I helgen flyttade jag och min käre make in trädgårdsmöblerna i förrådet.

Loungemöblerna

Loungemöblerna är ju ganska stora, så de får inte plats i förrådet. Vi har en presenning som vi knyter om dem, och så får de stå på terrassen. Enda trickset med det, är att få presenningen att vara tillräckligt hårt knuten. Om vi missar det, så tror kameran som filmar allt som rör sig att det är inbrott på gång. Min käre make fick korrigera min variant, men nu funkar det.

Loungen

Här i Loungen är det gott om plats sen möblerna kom bort. Min käre make ska så i nytt gräs där de har stått, men det är en ojämn kamp.

Bersån

Det blev lika tomt i bersån. Detta året har vi satt upp cafémöblerna på terrassen, så kan vi sitta där och ta en fika om vädret är varmt. Jag har också en idé om att sitta en kall eftermiddag och dricka en mugg varm glögg.

Cafemöblerna

Här ser ni cafémöblerna på sin nya vinterplats. Jag ska försöka hitta en liten växt att sätta på bordet så att det blir lite mer färg.

Trädgårdsprydnader

Här är våra trädgårdsprydnader, de står inte heller ute under vintern. Eftersom alla har en historia, så vill jag inte att de ska frysa sönder.

Nästa gång vi ska fortsätta att förbereda trädgården för vinter, så står häckklippning på schemat. Vi har tagit ner häcken till en granne med en meter redan, men det blir en hel post om det.

Ha en fin tisdag!

Kommentarer

  1. Äntligen dags för glögg – Livsstil efter 60 says:

    […] och min käre make brukar bli sugna på glögg långt innan advent. Och som jag skrev i ett tidigare inlägg, så har jag förberett terrassen för att kunna njuta av den där. Men det har varit en väldigt […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.