Ett kilo tyngre

Posted on
Ett kilo tyngre

Jag trodde aldrig att en vikt som var ett kilo tyngre kunde ha en så stor inverkan på träningen. Jag har en övning där jag ska använda en lätt vikt som avslutning. Där har jag hittills använt en enkilos vikt, och jag har länge upplevt att det inte ”känns”. Jag och min käre make var på Intersport häromdagen, och där hittade jag 2-kilos vikter som jag köpte. Idag gjorde jag övningen, och det är helt otroligt vilken skillnad det blev.

Justerbara vikter

Först använder jag dessa justerbara vikter i ett antal repetitioner, och sen avslutar jag med en lätt vikt. Den minsta utbytbara vikten jag har är ett halvt kilo, och stången väger också. Alltså kunde jag inte få till 2 kilo på ett lätt sätt med hjälp av den justerbara vikten.

Nu fick jag alltså prova de nya vikterna. Och när jag var halvvägs igenom ”avslutningen” hade jag en rejäl mjölksyra. Det ska bli kul att se om det blir träningsvärk av detta! Och på bara ett kilo tyngre.

Också justerbar

Här ser ni stången jag berättade om för säkrare höftlyft. Den är också justerbar, och eftersom det är tyngre vikter här, så fungerar det utmärkt med halvkilos varianterna.

Handledsskydd

Trots att jag inte lyfter så tungt, så märkte jag att mina handleder blev påverkade. Jag hittade dessa handledsskydden som har en stålskena mot insidan av handleden, och de är jättebra. Jag har inte känt av handlederna sen jag började använda dem.

Nu ska jag önska mej riktigt tjusiga träningskläder i julklapp, så är träningsupplägget komplett!

Njuter av att träna

Nytränad

Det är fantastiskt så bra jag mår när jag fått min powerwalk och min workout. Jag är så glad att jag bestämde mej för att satsa på träning som en av mina aktiviteter nu när jag är pensionär!

Nu önskar jag er en härlig start på veckan!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.