En tur till Köpenhamn

Posted on
Julpyntad bardisk

I torsdagens inlägg skrev jag att det inte skulle bli något inlägg på fredagen, och här är anledningen. Jag och min käre make tog en tur till Köpenhamn. Vi hade bokat bord på Restaurant Nytorv, för att avnjuta deras Köpenhamnsplatte.

Julpyntat i fönsterna

Väl där fick vi ett mysigt bord för två, och det var inte många där när vi kom. Men efter en halvtimme var alla bord upptagna, så vi var väldigt nöjda med att ha bokat i förväg.

Københavner Platte

Vi hade bestämt oss för deras Københavner Platte, det är tillräckligt mycket mat. Många av gästerna åt julbord, och vi var glada att vi gjorde vårt val. Det var tre gånger så mycket mat på julbordet.

Carlsberg julöl

Till maten drack vi Carlsberg Julöl, det var väldigt gott, och passade utmärkt till den rikliga maten.

Julmarknad på Nytorv

Och när vi ätit färdigt, besökte vi Julmarknaden på Nytorv. Där smet vi in och tog oss en mugg Gluhwein. Det var gott och väldigt mysig stämning.

Fika på Lagkagehuset

Efter att ha gått runt på Ströget, gick vi in på Lagkagehuset och drack eftermiddagskaffe. På mitt gamla jobb hade jag en kollega som bodde nära Lagkagehuset, och när han var över hade han alltid med sig en sån här kaka. Den är helt underbar, och den finns inte i Sverige. Jag njöt i fulla drag!!

Nu önskar jag er en härlig onsdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.