En regnig fredag

Posted on
Regnjacka

Idag är det fredag, och det är hur härligt som helst. Vi visste att det skulle bli en regnig fredag, så jag och min käre make bestämde oss för att ha skaldjursfrossa. Jag gav mig iväg till ICA för att se vad som fanns i Delin. Vi har investerat i bra regnkläder, så vädret var inte något problem.

Gröna musslor

Jag hade en väldig tur, duktiga Paula jobbade, och förutom allt annat gott, rekommenderade hon gröna musslor. De ska gratineras med vitlökssmör och västerbottenost. Det ska bli väldigt spännande att prova något nytt!

Skaldjur

Det fanns Svenska kräftor, så det blev några sådana, havskräftor och handskalade räkor fick också följa med hem.

Vitlökssmör

Jag gjorde vitlökssmör, både till musslorna och till brödet som vi ska ha till. Det blir mycket godare när jag gör det själv på äkta smör och dessutom till ett mycket lägre pris än färdigköpt. Jag hoppas kvällens skaldjursfrossa blir lika god som jag föreställer mej. Min käre make har köpt ett gott vitt vin som ska passa till.

Limoncello

Kvällens drink blir Limoncello spritz. Även om det är en regnig fredag, så är det ju ändå sommar!

Egen bukett

Jag har ju en idé om att kunna ta in snittblommor, och här är första buketten. Det är faktiskt blommor som vi hade redan innan vi kompletterade trädgården.

Entrén

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg! Var rädda om er!

Kommentarer

  1. Grillkväll igen – Livsstil efter 60 says:

    […] juli månad blev så kall, blev det inte mycket besök på stranden. Men eftersom det ska bli runt 30° idag, […]

  2. Kräftfrossa – Livsstil efter 60 says:

    […] ska jag och min käre make unna oss en riktig kräftfrossa! Vanligtvis har vi skaldjursfrossa, men idag blir det bara kräftor. Jag var på ICA, och det fanns inte så många att välja på. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.