En blogg som jag själv skulle vilja ha hittat

Posted on

Jag heter Pia och bor i Skåne med min man i ett litet kedjehus.

När jag fyllde 60 började jag leta efter en blogg med inspiration för min åldersgrupp.

Jag ville läsa om hälsa, träning, resor och mode/skönhet för oss över 60. Hittade ingenting. Jag ska därför prova att göra en egen.

Jag är lyckligt lottad, då jag är fullt frisk och är förskonad från bekymmer. Mitt mål är att när jag fyller 65 (om 7 månader) ska jag vara både vältränad och så välmående som möjligt. Bekymmer kan jag inte göra något åt, de kommer ändå, men fysiken ska jag förbättra så mycket det går. Jag tränar gympa 2 gånger i veckan, jag och min man promenerar 50 minuter nästan varje kväll efter maten. Dessvärre har jag överansträngt ett knä, men så snart det är läkt, ska jag börja löpträna igen, målet är 5k 2 gånger i veckan.

Här har jag just sprungit 5k för första gången efter ett schema som jag kommer att dela i ett senare inlägg.

Ska försöka komma med vettiga inlägg om mode och skönhet för oss 60+, det ska bli en utmaning. Det verkar som att de stora kedjorna har monopol här nere, svårt att hitta kläder som är vackra utan att de kostar en förmögenhet. Skönhet är också ett kapitel för sej, vill göra det bästa möjliga av det jag har utan att använda botox o liknande.

Förutom hälsa är jag väldigt förtjust i trädgårdspyssel. Har en liten trädgård i växtzon 1. Den ska ni också få följa med i.

Vi har just gjort om vår entrésida, det ska bli väldigt spännande att se hur det färdiga resultatet blir. Vi har lagt natursten i stället för gräs, och ett armeringsjärn där det ska klänga växter. Ser bart ut nu, men hoppas det ska växa så det knakar. Gräset ni skymtar hade fått stryk av värmen förra sommaren, det var 3 dagars rensning av ogräs, och nu är nytt frö satt, hoppas det gror!

Nästa intresse är resor, ni ska snart få följa med på vårens resa, det återkommer jag till.

Nu har jag gjort mitt första inlägg, hoppas på en rolig erfarenhet!

  • Share

Kommentarer

  1. Tahongaflygeln – Livsstil efter 60 says:

    […] till något som inte är fullt lika roligt. Jag skrev i mitt första inälgg att jag tycker att det finns för få annorlunda klädesaffärer i Malmö. Nu har ännu en […]

  2. 65 år och väldigt nöjd – Livsstil efter 60 says:

    […] kom den då, dagen när jag fyllde 65. Jag skulle ju bli den mest vältränade person som gått i pension, men jag fick nytt jobb, och kunde inte träna så mycket som jag […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.