En annorlunda semester

Posted on
Hallamölla vattenfall

Nu är semestern slut för denna gången, och det har verkligen varit en annorlunda semester! Men inte på något sätt har den varit sämre. I vanliga fall brukar vi ha en inbokad utlandsresa för att bada och uppleva något annorlunda, och en resa till son och svåger i Göteborg. Eftersom Coronan satte stopp för detta, fick vi tänka till och göra helt annorlunda. Det blev väldigt trevligt. Vi bestämde oss för att åka runt på Österlen, och sen ta hem utlandet.

Första veckans utflykt gick till Hallamölla vattenfall, som ska vara Skånes högsta. Det var väldigt härligt att lyssna på vattnet som föll 23 meter. När vi njutit färdigt, tänkte vi göra ett besök hos Karl-Fredrik på Eklaholm, eftersom vi kollat på hans program på TV. Det var fullständigt kaos där, vi fick inte komma in. När jag sen läste på hemsidan, har de varit tvungna att göra en bokningsrutin, så mycket folk är det som vill besöka dem.

Irish stew

Veckans utlandsresa gick till Irland. Vi gjorde Irish stew på lamm, grönsaker och kryddor. Det var gott och man blev väldigt mätt av den maten!

Irish coffe

Man kan ju inte vara på Irland utan att dricka Irish coffe, så det fick bli en sådan efter maten!

Vecka 2

Båstad

Andra veckan fick vi träffa svåger och svägerska, vi åkte till Båstad och träffade dem på Norrvikens trädgårdar. Hamnen i Båstad var väldigt fin, och några riktigt stora båtar låg där också.

Norrviken
Norrvikens trädgårdar

Jag har velat se Norrvikens trädgårdar sedan länge, jag var där när jag var liten, men har inte något minne av det. Nu fick jag se det igen, och det var väl värt ett besök.

Designade bikupor

Bina på Norrviken bodde ståndsmässigt i designade bikupor. Väldigt kul idé.

Holberg plate

Andra veckan ”åkte” vi till Köpenhamn, vi lagade Holberg plate. Nåja, vi köpte färdig fleskestek på Bulltofta kött, och spätta och räkor på ICA. Men det blev jättegott, och vi saknade ingenting. En god öl och en AAlborg gjorde ”resan” komplett.

Vecka 3

Knäckbäckshusen

Min käre make hade fått tips om Knäckbäckshusen, så dit åkte vi 3:e veckan. Det är en by som flyttades i sin helhet under 50-talet när Ravlunda skjutfält skulle byggas ut. Väldigt häftigt att se dessa välbevarade hus, troligen byggda någon gång runt förra sekelskiftet.

Prästens badkar

Därifrån körde vi till Prästens badkar, som är en sadvulkan som bildades när en artesisk källa trängt upp vatten på en havsbotten för ca 500 miljoner år sedan. Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns klippstrand så långt söderut. Lite pinsamt!

Italiensk öl

Vi hade ju planerat att åka till Italien, men om inte vi kunde komma till Italien, så fick väl Italien komma till oss på vår annorlunda semester!

Porchetta

Vi lagade Porchetta, det tog lite tid men blev väldigt gott! Ett riktigt mustigt rödvin till.

Chokladmousse

Till efterrätt fick vi den godast chokladmousse jag någonsin ätit! Den var också lite mekig att göra, men gud vad gott!

Molekulär matlagning

Vi avslutade veckan med att laga molekulär mat, det har jag ett separat inlägg om här.

Ingen kan väl påstå att detta inte var en annorlunda semester, och vi är jättenöjda med resorna, både de fysiska och matresorna hemma!

Vid vildvinet

Som ni märkte så handlade dagens inlägg inte om träning, som det brukar göra på måndagar. Men denna veckan får bli lite annorlunda eftersom semestern kom emellan. I morgon ska ni får höra om mitt nya träningsprojekt, 16 weeks to Heaven.

Nu önskar jag er en härlig måndag, var rädda om er!

Kommentarer

  1. Ljus i tunneln – Livsstil efter 60 says:

    […] var fjolårets semester väldigt trevlig, vi fick besöka platser som vi inte normalt har tänkt på. Här är jag vid […]

  2. Bröllopsdag – Livsstil efter 60 says:

    […] käre make bröllopsdag. Här är en bild från förra året, när vi var på Österlen. Vi hade en annorlunda semester på grund av […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.