Det sorgsna 20-talet

Posted on
Sorgsna tider

Om 1900-talet omnämnde sitt 20-tal som det glada 20-talet, så måste vi nog tyvärr döpa vårt 20-tal till det sorgsna 20-talet. Först fick vi pandemin med allt det förde med sig. Att inte kunna träffa nära och kära, hotet om farlig sjukdom, och i värsta fall död. Som om det inte var nog, så invaderar Ryssland Ukraina. Det är nästan en karbonkopia av 1939, när Tyskland invaderade Polen, och andra världskriget var ett faktum. Jag trodde aldrig att vi skulle behöva uppleva krig i Europa igen, men nu är det ett faktum.

Ost och baconfylld fläskytterfilé

Det finns inget bra sätt att göra en övergång mellan styckena, så jag försöker inte ens. Men även om det är dystra tider, så måste vi ju äta. Och eftersom det är fredag så blir det lite festligare som vanligt. Vi ska ha ost och bacon fylld fläskytterfilé, receptet hittar ni här.

Amaretto Sicily

Före maten får vi Amaretto Sicily. Jag har hittat flera recept med Amaretto, men vi hade ingen hemma. Nu är det åtgärdat, och vi ska prova första drinken ikväll.

Ingredienser

Ovan kan ni se ingredienserna, och receptet hittar ni här.

Nu hoppas jag att någon kan komma på en fredlig lösning på kriget, och att pandemin läker ut. Då kan vi lämna det sorgsna 20-talet bakom oss, och kanske få några glädjefyllda år.

Jag önskar er i alla fall en trevlig helg!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.