Dagen blir kortare

Posted on
I morse 06.05

I morse var jag ute och kastade sopor, och märkte att dagen blir kortare. Det är bara gryning, och klockan var fem över sex. . Jag tycker det är lite mysigt, nu kan vi börja att tänka mer på inredning med tända ljus och annat mys.

Entrén

Vi hade barnen här på middag i helgen, och de hade med sej denna vackra blomstergrupp. Det är flera växter i den som jag ska plantera ut när den har gjort sitt som entréväxt. Jag blev så glad när vi fick perenner i gruppen, då har vi blommorna kvar år efter år. Jag ska försöka övervintra begonian, jag har läst att man kan spara knölen i förrådet, och sen plantera ut den igen. Spännande projekt! Men jag väntar med att dela gruppen tills vi ska sätta upp kransen på dörren. Det brukar vi göra till Allhelgona.

Eftermiddagskaffe

Denna ljusstaken är jag väldigt glad för. Jag skulle så gärna vilja ha ljuset tänt på morgonen när jag äter frukost, nu när dagen blir kortare, och det är mörkt på morgonen. Men eftersom jag går min morgonpromenad direkt efter frukost, så är jag rädd att glömma att släcka ljuset, och det kan ju ta en ende med förskräckelse. Men till eftermiddagskaffet går det bra, eftersom jag stannar hemma efteråt.

Ha nu en härlig onsdag!

Kommentarer

  1. Höstdagjämning – Livsstil efter 60 says:

    […] är ungefär lika långa i hela världen. Jag har tidigare berättat om när jag upptäckte att dagen blivit kortare. Nu går vi mot mörkare tider, men jag tycker att det är mysigt när vi tänder ljus och har lite […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.