Coronakalas

Posted on
Dukat för kalas

Min käre make fyllde 60 i torsdags. Det som borde varit en vecka med väldigt stora förberedelser för ett jättekalas, blev istället ett enkelt Coronakalas.

Kollegornas present

Han blev firad på jobbet redan på tisdagen, med blommor, rosévin, gräsförbättring och en jättefin chokladblomma. Det var så genomtänkt av kollegorna! Av företaget fick han en spännande låda med allt som behövs för molekulär matlagning. Det ska bli en utmaning att prova!

Jordgubbar och champagne

Vi började Coronakalaset på onsdagskvällen med jordgubbar och champagne. Vädret var gynnsamt, så vi kunde avnjuta detta på terrassen.

Middagen

Vildsvin med hasselbackspotatis, kantareller och brysselkål blev det till huvudrätt.

Efterrätt

Kanelparfait med lingonkolasås till efterrätt.

Blommor från jobbet

Den vackra buketten från jobbet prydde bordet.

Det blev ett kalas för bara oss två. Min käre make har verkligen gått om mej när det gäller att krångla till jämna födelsedagar. Jag har alltid hävdat att jag är specialist på det. När jag fyllde 50 härjade stormen Gudrun, och när jag fyllde 60 var det stormen Sven. Men stormar är ganska mesiga när man jämför med Corona, så maken leder nu den ligan!

Överraskningen

Döttrarnas present

På torsdagen som var den egentliga födelsedagen överraskade döttrarna med mat och dryck. De hade informerat mej i förväg, så när klockan var 15.00 var det en glad samling barn och barnbarn som kom sjungande nerför gatan. Det blev rostbiff och potatissallad och ett jättegott vin till. Kolla på fatet, tillbehören ligger i ”60”. Väldigt fint gjort.

Chokladblomma

Den fina chokladblomman från kollegorna satte vi i rabatten vid loungen. Förhoppningsvis ska den sända in sin väldoft när vi sitter där varma sommardagar. Den är också väldigt passande i färgen för den rabatten.

Nu är Coronakalaset över, och släkt och vänner väntar på vår ”efter Coronafest”. Vi har ju inte kunnat träffa någon, så det är en del events som ställts in. Valborg, påsk och nu kalaset. Vi har lovat att bjuda på en sådan fest så snart Coronan har gett med sig, och vi får lov att träffas som vanligt igen.

Nu har vi ätit och druckit gott i flera dagar, så det får bli en löptur för att balansera det hela! Vi springer en halvtimme, gör några styrkeövningar, och sen har min käre make ett stretchingpass som gör att vi behåller åtminstone lite smidighet.

Nästa söndag blir det inget inlägg, men måndagen efter blir det nyheter! Tills dess, var rädda om er, tvätta händerna och håll avstånd.

 • Share

Kommentarer

 1. Stilfullt i Loungen – Livsstil efter 60 says:

  […] min käre make fyllde år, fick han bland annat ett presentkort på Flyinge Planshop av sina kollegor. Vi hade ett litet […]

 2. Semesteraktivitet – Livsstil efter 60 says:

  […] min käre make fyllde 60, fick han detta kit för molekulär matlagning av sin chef. Eftersom vi inte hade koll på hur man […]

 3. Nära o kära – Livsstil efter 60 says:

  […] min käre make fyllde 60, fick han detta fina fat av döttrarna. De kom och sjöng och vi kunde umgås utanför huset, men […]

 4. Födelsedag – Livsstil efter 60 says:

  […] enda jag inte kan fixa, är ett kalas med nära o kära. Precis som förra året, blir det bara vi två som kan njuta av maten. Men eftersom vi har fått första sprutan, så ser […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.