Corona

Posted on
Station Triangeln

Corona har ändrat livet för oss alla. Sista gången jag åkte kollektivt till jobbet, såg det ut såhär på stationen. Det verkar som att vi tagit situationen på allvar, och undviker trängsel.

Cykeln

Jag cyklar till jobbet de dagar jag jobbar från kontoret, men det är bara varannan dag. Som jag skrev i förra inlägget, jobbar jag ju hemifrån de andra dagarna.

Påsk

Ingenting är som vanligt. Jag och min käre make har i alla år firat påskafton hos min bror med familj. Men eftersom rekommendationen är att inte åka någonstans, så firade vi påsken hemma. Sonen brukar komma från Partille, men han stannade också hemma. Så jag dammade av ett gammalt recept från tidigt 80-tal, då var det smörgåstårta som gällde på påskafton. Vi unnade oss en flaska bubbel till.

När mina föräldrar levde, bodde de de sista åren i Gärsnäs. Där finns Norrmans konditori och de brukade beställa smörgåstårta därifrån. Den var speciell på det sättet att den var gjord på Hönökaka, och en av dekorationerna var ägg och ansjovis. Jag kopierade in de två detaljerna till mitt gamla recept, och det blev väldigt gott.

Träning

Löpning

Jag har haft en liten släng av snuva, så all träning ligger nere för tillfället. Jag är i karantän från jobbet, ett krav. Vi får inte komma till kontoret om vi har minsta tecken på förkylning. Och då tog jag beslutet att bara sköta om förkylningen. Det är konstigt hur man påverkas. Jag brukar inte ta en liten snuva på allvar, men egentligen borde man alltid göra såhär. Jag känner att snuvan är på väg att ge upp. Så snart jag är helt återställd, ska jag ta tag i träningen igen. Friskis har uteträning, och jag är jättetaggad att testa!

Grilldags!

Fredagen bjöd på ett härligt vårväder, och min käre make köpte en fin bit kött hos Bulltofta kött. Det var för kallt att sitta ute och äta, men det var jättegott med grillmat.

Nu hoppas jag att Coronakrisen ska lugna ner sig, och att vi kan börja undersöka det som kommer att bli normalt efter denna svåra tid.

Var rädda om er, håll avstånd och tvätta händerna!

  • Share

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.