Årets gran

Posted on

Jag och min käre make hade i många år en stor, härlig gran. Men i år kände vi att den blivit för stor. Inte i rummet, men den var väldigt tung att släpa upp och ner från vinden. Så årets gran skulle bli en storlek mindre, bestämde vi oss för.

Vi trodde i vår enfald att det skulle bli en enkel match, och att svårigheten skulle bestå i att bestämma oss. Vi startade på Vellingeblomman, för där köpte vi vår stora gran. De hade väldigt många granar, men ingen som vi tyckte passade oss.

Sen körde vi runt till alla byggvaruhus och möbelaffärer, men vi hittade ingenting som passade. Vi köpte denna på nätet, och det fungerade bra.

Första våningen och korgen

Jag bestämde mej för att fixa granen i torsdags, när min käre make var på jobbresa. Vi har också köpt en korg för att dölja foten. Här ser ni hur den ser ut när man packar upp den.

Nästa lager

Nu har jag vikt ut grenarna på första våningen, och satt i lager två.

Toppen

Här har toppen kommit på plats.

Klar för dekoration

Nu är granen monterad och alla grenarna är utvikta och separerade.

Julgransprydnader

Efter att jag satt i belysningen så var det bara prydnaderna kvar. Jag sorterar upp dem efter form, så att jag får en överblick på hur jag ska sätta i dem. Sen tar jag en sort i taget och fördelar jämnt i granen.

Årets gran, färdigklädd

Jag känner mej väldigt nöjd med årets gran, och även om den är liten, så blev den väldigt fin tycker jag.

Belöningen

Belöningen

Efter fyra timmar var jag klar, och fick då min belöning. jag och min käre make var på Bondens marknad i lördags. Där köpte vi en halv ål, och här äter jag halva den med äggröra. Med julmust till blev det riktigt gott.

Jag önskar er en fin måndag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.