Årets första grillning

Posted on
Förberedd

Nu kom äntligen värmen, och jag och min käre make bestämde oss för att ha årets första grillning. Men det var, och är, lite osäkert med vädret. I hela Sverige så är det en strålande sol på kartan, men här i sydvästra Skåne är det risk för regnskurar. Men nu har jag köpt ingredienserna, så det blir grillning i vilket fall som helst.

Köttaffären

När jag tar min morgonpromenad, så passar jag på att gå in om Bulltofta kött, idag blir det deras underbara högrevsburgare. Till dem ska vi göra en grönsaksröra på tomat, paprika, svamp, äpple och lök. Den får koka ihop tillsammans med Italienska kryddor. Kräm fräsch med chili och paprika är svalt till.

Baconlindade dadlar

Jag kunde absolut inte motstå baconlindade dadlar, så jag köpte dem också. Det är jättegott att knapra på medan burgarna blir klara.

Lyxaperol

Drinken före maten får bli en favorit i repris. Vi provade den här, och den smakar som Cava Aperol, men lyxigare. Det är en härlig sommardrink, och vad passar väl bättre till årets första grillning?

Veckans bukett

Jag rensade i rabatten med gräs, och då hade det smugit sig in några vildgräs. När jag tog bort dem, tyckte jag att det var synd att kasta dem, så de fick följa med i veckans bukett. Jag blev nöjd med resultatet.

Nu önskar jag er en trevlig helg, var rädda om er!

Kommentarer

  1. Årets bästa fredagsmys – Livsstil efter 60 says:

    […] Vi är lika noga med var vi köper potatis och grönsaker som vi är när vi köper kött på Bulltofta Kött. I Gessie har de förutom potatis och grönsaker även gödtupp, senap och […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.