Årets första fredagsmys

Posted on
Redo för fredagsmys

Idag är det så dags för årets första fredagsmys. Visserligen har vi kommit två veckor in i januari, men första fredagen var en klämdag och mitt i en ledighet, så den kändes inte riktigt som fredag. Men i dag startade jag som vanligt med min äggmacka, och sen får det rulla på som vanligt en fredag.

Capri Libre

Årets första drink före maten blir en Capri Libre. Receptet hittar ni här.

Ingredienserna

Här är ingredienserna. Jag kunde inte hitta ren jordgubbsjuice, men kombinationen jordgubb och lime verkade gott. Eftersom en av ingredienserna var Limoncello, så kan nog inte limesmaken bli helt fel.

En ljuvlig sås

När vi var i Gessie och köpte potatis, hittade vi rökt tuppfilé. Min käre make tål inte kassler så bra, och därför har vi inte recept som innehåller kassler. Men rökt tupp fungerar alldeles utmärkt som alternativ. Jag hittade ett recept från slutet av 80-talet, och bestämde mej för att göra den ikväll.

Receptet

Eftersom receptet var från 80-talet, så får ni det analogt. Jag hittade faktiskt receptet även på nätet!

Gullviva

Det är ju vinter, och ännu har inga blommor kommit upp. Därför får denna lilla Gullviva ersätta veckans bukett. Snart kommer snödropparna, och då börjar vi om igen!

Hoppas att årets första fredagsmys blir lika bra för er alla!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.