Äntligen dags för glögg

Posted on
Glöggen

Jag och min käre make brukar bli sugna på glögg långt innan advent. Och som jag skrev i ett tidigare inlägg, så har jag förberett terrassen för att kunna njuta av den där. Men det har varit en väldigt varm höst, så vi har inte känt oss sugna. Men idag är det kyligt, och då är det äntligen dags för glögg! Det får bli vår drink före maten idag.

Bistrogryta

Vi ska äta Bistrogryta, den är väldigt god med fläskfilé och svamp. Receptet hittar ni här. Den har brysselkål som tillbehör, det är en grönsak som jag är väldigt förtjust i men äter alldeles för sällan!

Hyacinter

Alldeles lagom till att blommorna i trädgården har gått i vila, så är det dags att ta in hyacinter. De är ju på lök, och alla lökar som vi köper, sätter vi ut i trädgården till våren. Då blir de perenna, och då kan man riktigt frossa i att ha dem inomhus. Denna grupp får ersätta veckans bukett.

Black Friday

Idag är det Black Friday, visste ni att namnet kommer av att i USA är det fredagen efter Thanksgiving, och då brukar man ägna dagen åt shopping. Det gör att affärernas bokslut går från röda siffror (minus) till svarta (plus). Själv brukar jag inte handla något om det inte är något jag speciellt behöver som jag ser är billigare.

Nu är det äntligen dags för glögg, och vi ska njuta av det ikväll!

Ha en underbar första advent!

Kommentarer

  1. Veckan före jul – Livsstil efter 60 says:

    […] och min käre make är ju väldigt förtjusta i glögg, men idag blir det en Saffrans Margarita. Receptet hittar ni […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.