Älskade trädgård

Posted on
Nelly

Här står jag vid ingången till vår älskade trädgård. Vi har en rosenbåge där vår klematis Nelly Moser delar platsen med björnbär. Eftersom det är entrén med en gång från framsidan, och vi har planteringsbordet, rullebören och en hylla för förvaring i gången, är rosenbågen ett ”draperi” för att dölja dessa.

Trädgårdsklädd

Det är alltid lika härligt att klä om till trädgårdsbyxorna! Min käre make köpte en sekatör med hölster, och det är kanon att ha den med när man jobbar i trädgården. Ni känner väl igen detta: Jag är på väg att vattna något, och ser något annat som behöver klippas av. Tänker att jag ska hämta sekatören och klippa det när jag vattnat färdigt. Men när jag vattnat klart har jag naturligtvis glömt bort allt om klippningen. Nu tar jag sekatören, klipper, och allt är klart. Suveränt!

Lilla häcksaxen

Här är en annan favorit! Bosch lilla häcksax. Den är helt perfekt att klippa mindre buskar med.

Före

Här är en kaprifol och en taxus före klippning med lilla häcksaxen.

Efter

En stund senare ser det ut såhär! Väldigt smidig och lätt att arbeta med. Har ett projekt där jag ska försöka klippa en kanin av en taxus, men den får jag återkomma till.

Inte bara växter…

Fågelbadet

När vi flyttade hit fick vi detta fina fågelbad av min kära svärmor. Det hade börjat flagna efter många bad och många törstiga fåglar, så min käre make slipade ner det och målade om det i helgen. Fåglarna är väldigt skeptiska till det nya, ska bli kul att se när de inser att det inte är farligt.

Bersån

Det har varit väldigt kallt, så vi har bara suttit på terrassen denna vår. Möblerna i bersån var fulla med björkpollen, så de fick en rengöring och sen placerade jag lamporna på sin plats. Det är en så härlig känsla när vår älskade trädgård börjar anta sin sommarform, men det är lite senare i år eftersom det varit så svalt.

Älskade Pion

Pionen

Nu blommar den fina pionen, det är en gammaldags doftpion som jag fått från min svägerska. Min mor var väldigt förtjust i pioner, och när jag var liten var det alltid spännande om våra pioner skulle blomma på hennes födelsedag den 15 juni. I år blommar de nog då.

Nu önskar jag er en härlig dag, var rädda om varandra!

  • Share

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.