Alla helgons dag

Posted on
Vit bukett

Ända sedan tidigt 80-tal har jag haft som tradition att inreda köket i vitt till Alla helgons dag. Jag tycker det passar så bra, eftersom det är en månad kvar tills vi ska julpynta. Julpyntet är ju väldigt färgglatt, och det är mycket pynt överallt. Dessutom är det väldigt mörkt ute sedan vi ställde om klockan, och det vita lyser upp lite grann. Förutom denna buketten, kommer jag och min käre make att putsa fönstret, hänga upp en vit gardinkappa, och sätta vita krysantemum i fönsterkarmen. Nästa vecka får ni se resultatet.

Bouef bourguignon

Det blåser ute, och regnet är på väg. Då finns det inget godare än en långkokt gryta! Idag får vi Bouef bourguignon. Jag köpte högrev hos Bulltofta kött i morse, och nu kokar den i vin i 3 timmar. Jag önskar att ni kunde känna doften som sprider sig från grytan!

Ingredienserna

Här ser ni ingredienserna, och receptet hittar ni här. Till grytan serverar vi potatismos och haricoverts.

Black russian

Från fransk köttgryta vänder vi oss till Ryssland för vår drink före maten. Ikväll blir det Black russian, och receptet hittar ni här. Det är ju en gammal drink, men jag har aldrig smakat den, så det ska bli spännande!

Ingredienser

Här ser ni ingredienserna, det är bara 2 st. Ibland är det enkla det goda.

Fredagsglad

Vi har fortfarande inte fått igång vårt bredband, men jag är ändå fredagsglad. God mat och trevligt sällskap uppväger bristen på service från leverantören.

Nu önskar jag er en härlig fredag och Alla helgons dag imorgon.

Kommentarer

  1. Adventsförberedelser ute – Livsstil efter 60 says:

    […] inrett helt i vitt, det är av två orsaker. Dels tycker jag det är vackert att ha vitt till Alla Helgons dag, och dels lyser det upp i novembermörkret. Jag hörde på radion att vi haft 9 soltimmar hittills […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.