Adventsförberedelser ute

Posted on
Körsbärsträdet

Jag och min käre make älskar julen. Vi julpyntar både inne och ute, och i helgen var det adventsförberedelser ute. Vi har lampor i körsbärsträdet, men eftersom det växer över sommaren, så måste vi klippa ner det ordentligt innan vi sätter i lamporna.

Nerklippt körsbärsträd

Här ser ni vad som blev kvar av körsbärsträdet. Sen sätter vi i 2 ljusslingor. Det blir väldigt fint, både från gatan och sett från köksfönstret.

Jackmani

Här ser ni vår fina klematis Jackmani som också blir nerklippt. Och det är min uppgift medan min käre make klipper körsbärsträdet. Den växer runt en ställning som vi sedan sätter en ljusslinga i. Ni kan se den också på bilden ovan. Ställningen har vi köpt på Flyinge Plantshop. Nu är allt klart för adventsförberedelser ute, och i helgen ska vi sätta upp de sista ljusslingorna.

Vitt i köket

Här kan ni se körsbärsträdet genom köksfönstret. Som ni ser så är köket inrett helt i vitt, det är av två orsaker. Dels tycker jag det är vackert att ha vitt till Alla Helgons dag, och dels lyser det upp i novembermörkret. Jag hörde på radion att vi haft 9 soltimmar hittills i november, mot normalt 40. Så vi behöver verkligen allt som lyser upp i mörkret.

Mer förberedelser

Förväntansfull inför advent

Denna veckan förbereder jag också lite för vårt pynt inomhus. Eftersom vi byter till julgardiner i köket och 3 rum, är det lite att göra där. Jag är så glad att jag är ledig, det tar lite tid att stryka dem, och det är skönt att dela upp på några dagar. Jag minns hur längtade jag till pensionen när jag stod och strök på lördagen samma vecka som pyntet skulle upp. Nu är jag där, och det blev precis lika bra som jag trodde!

Nu önskar jag er en härlig tisdag!

Kommentarer

  1. Julbelysning ute – Livsstil efter 60 says:

    […] jag berättade i ett tidigare inlägg, så älskar jag och min käre make julen. I helgen gjorde vi klart för advent, och jag ska visa […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.