2:a gången gillt

Posted on
På väg

Jag är ju inne i en härlig träningsperiod, men jag kom på att det inte är första gången. För ca 40 år sedan, så hade jag ett liknande upplägg. Jag löptränade på morgonen före jobbet, och sen var jag på gym flera gånger i veckan och styrketränade. Förutom träningen, så hade jag även klädintresset. Då fanns inte internet, och jag hade fullt upp med planeringen av mina outfits. Eftersom jag skriver om mode på torsdagarna, så återkommer jag till det. Jag levde helt för min träning, det fungerade utmärkt eftersom jag var singel. Nu hoppas jag att det blir 2:a gången gillt, och att både kroppen och pannbenet håller!

Anledningen till att jag slutade var att jag blev allvarligt sjuk, och inte kunde träna. Men tursamt nog så blev jag frisk, och jag kan tacka min goda kondition för det. Sen kom åren som småbarnsmamma, och jobbet skulle ha sitt. Det var inte förrän jag fyllde 50 som jag insåg att jag blivit en riktig soffpotatis!

Hemmagym

Här ser ni mitt hemmagym. Det är egentligen allt som behövs för att träna hela kroppen. Ett par bra löparskor är också bra att ha, eftersom pulshöjning är viktigt för konditionen. Men som ni ser så är det en väldigt liten pall att sitta på. Jag testade att sitta på en vanlig stol, men det funkar inte med hantlarna.

Uppdatering av hemmagymmet

Träningsbänk

Därför har jag kommit fram till att jag behöver en träningsbänk. Jag har funderat fram och tillbaka på om jag ska välja att gå på gym, eller uppdatera hemmagymmet. Eftersom jag tycker att det fungerar bra hemma, så blev det hemmagymmet. Men jag ska vänta till slutet av augusti med att köpa bänken. Jag tänker att nu ska jag ge järnet fram till semestern, och sen efter semestern ska kroppen få svara på om den är redo för mer träning. I så fall köper jag en bänk. Har hittat denna på Hemfint, och den verkar funka för mej.

Som alltid är min käre make min bästa coach, han har lovat göra om gästrummet/kontoret till att även fungera som hemmagym. Sen blir det 2:a gången gillt!

Tåhävningar

Som jag nämnt tidigare, så lyssnar jag på träningspodden när jag löptränar. I söndags berättade Lofsan om hur man gör tåhävningar, och vikten av att göra dem. Hon hade gett sina motionärer 30 reps, och de fick träningsvärk. Hon rådde oss lyssnare att börja med 10 reps, jag gjorde dem igår, och i morse hade jag sån träningsvärk att det var problem att komma ur sängen! Men jag ska fortsätta, eftersom jag fick sån träningsvärk så behöver jag uppenbart träna dem!

Ha nu en underbar måndag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. 80-talet – Livsstil efter 60 says:

    […] måndags skrev jag ett inlägg om min träning på 80-talet. Egentligen skulle jag gjort en uppföljare igår, med mitt modeintresse från den […]

  2. Tillbaka till det normala – Livsstil efter 60 says:

    […] har jag satt igång med min hantelträning igen, och som jag skrev i ett tidigare inlägg, så kommer jag att köpa mej en träningsbänk om denna veckans träning blir lika inspirerande […]

  3. Lång näsa – Livsstil efter 60 says:

    […] jag skrev i ett tidigare inlägg, så ville jag skaffa en träningsbänk. Men bara om jag tyckte att det var lika roligt att träna […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.